Nieuwe Buyl

 Waar je  stilte nog hoort en het donker kunt zien

De omgeving

In de directe omgeving van Nieuwe Buyl bevinden zich een natuurtuin met theeschenkerij en een koffieboerderij met grote speeltuin. Wandelroutes starten direct vanaf Nieuwe Buyl. 

Vlakbij bevindt zich ook het Idink-Nibbelinkbos, een groot bos met loof- en naaldbomen en kleine akkers. Het is opengesteld voor fietsers en wandelaars. Meer wandeltochten in de omgeving zijn te vinden op www.wandelbeeld.nl

Ook heerlijk wandelen is het in Biotopwildpark Anholter Schweiz. In dit park zijn meer dan 50 inheemse diersoorten in een natuurlijke omgeving te zien. Het park bevindt zich op zo'n 15 km vanaf het Natuurkampeerterrein. 

Culturele stadjes als 's Heerenberg, Bredevoort en Isselburg-Anholt liggen op fietsafstand. Aanraders zijn een bezoek aan Kasteel Huis Bergh en Wasserburg Anholt. Beiden bieden een museum en prachtige kasteeltuinen. 

Een mooie 'groene' fietstocht (ong. 23 km) langs rivier de Aa-strang brengt u naar Bocholt. Dit is een gezellige stad in Duitsland met vele winkels en terrassen. Ook in Doetinchem (12 km) zijn veel winkels en leuke restaurantjes te vinden.  Op dinsdag is er een gezellige warenmarkt met vele fruit- en groentekramen, ecologische producten, stoffen en kleding en andere snuisterijen.   

Een bijzonder natuurgebied in de omgeving is het Montferland. Het gebied is opvallend heuvelachtig, ontstaan door opstuwing door het landijs in de voorlaatste ijstijd. Een bezoekje waard! 

Voor actuele informatie over evenementen in de omgeving kunt u terecht op de site van  VVV Oude IJsselstreek

Uiteraard denken wij ook graag met u mee, kom dus gerust vragen!